logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

Бројач посета

2332638
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
167
591
1862
16805
22332
2332638
Филтер
 • СПИСКОВИ ДЕЦЕ ЗАПОСЛЕНИХ ЗА НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТИЋЕ
   
  Моле се запослени чија су деца рођена између 01. јануара 2001. године и 31. децембра 2011. године, да провере у својим кадровским службама да ли су њихова деца евидентирана у систему, како би остварили право на новогодишњи пакетић.

  Обавештење се односи на запослене који су у току 2011. године добили дете или су у току 2011. године засновали радни однос у НИС а.д. а имају децу рођену у горе поменутом периоду.

 • ПОВЕЋАЊЕ ЦЕНЕ РАДА ОД НОВЕМБРА

  Обавештавају сес запослени да ће од 01.11.2011.године бити повећана цена рада за 7%.
  Свим запосленима ће се у току новембра уручити нови анекси уговора о раду са повећаним износима основне зараде.

 • ПОНУДА ВОЈВОЂАНСКЕ БАНКЕ ЗАПОСЛЕНИМА НИС А.Д.

  Војвођанска банка је припремила специјалне каматне стопе за штедњу свим запосленима у НИС-у који ће добити отпремнину. Сви заинтересовани се могу обратитити на следеће контакт телефоне:


  Петар Стевановић, сектор послова са становништвом – 011/3019-940, 064/8960-200
  Иван Јевтовић, сектор послова са становништвом – 011/3019-917, 064/8960-252

  и добити све неопходне информације, калкулације и објашњења. Сви који се одлуче да штеде биће упућени на Филијалу која је најближа месту становања.


  За запослене и бивше запослене НИС а.д. смо припремили следеће видове орочења:

  • Стандардно орочење – исплата камате по истеку периода орочења
  • Месечна исплата камате – камата се месечно исплаћује на рачун клијента и исту можете користити за регулисање месечних обавеза
  • Флекси орочење  - јединствена понуда на тржисту – рачун ороченог депозита који вам пружа могућност додавања средстава на постојећи рачун орочења и подизања до 15% ороченог износа и до 15% сваке евентуалне уплате, у току периода орочења, без раскида уговора. Ово је идеалан производ који вам пружа могућност регулисања свих евентуалних изненадних обавеза које можете да имате.
 • ПОНУДА ВОЈВОЂАНСКЕ БАНКЕ ЗА РЕФИНАНСИРАЊЕ СТАМБЕНИХ КРЕДИТА

  Нову понуду стамбених кредита Војвођанске банке за потпуну превремену отплату стамбеног кредита и откупа стана са опростом дела дуга за запослене у НИС а.д. можете преузети овде.
 • ПРЕГЛЕД ПОНУДА БАНАКА РАДНИЦИМА НИС-А ЗА ПРЕВРЕМЕНУ ОТПЛАТУ СТАМБЕНИХ КРЕДИТА

  Ради што бољег информисања, у овом чланку објединићемо све досадашње, али и новопристигле понуде банака за превремену отплату стамбених кредита НИС-а. Трудићемо се да овај чланак правовремено ажурирамо новим информацијама и евентуалним изменама, што ће бити посебно истакнуто.
  Тренутне понуде банака можете преузети на следећим линковима:
 • АЖУРИРАЊЕ СПИСКОВА ДЕЦЕ ЗА НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТИЋЕ

  Поводом ажурирања спискова деце која имају право на новогодишњи пакетић и предстојеће набавке пакетића, моле се запослени НИС-а да кадровским службама свог организационог дела, најкасније до 5. новембра 2010. године, пријаве децу рођену у 2010. години.
 • ТРАЖИ СЕ ЗВАНИЧНО МИШЉЕЊЕ МИНИСТАРСТВА

  Репрезентативни синдикати НИС а.д. упутили су Петру Шкундрићу, Министру за рударство и енергетику, захтев за што хитније званично мишљење и став као једном од потписника купопродајног уговора о одлуци број 01-19433/ин од 13.10.2010. године, којом, у складу са чланом 95. Колективног уговора за НИС а.д. је послодавац доставио обавештење о одбијању извршавања важећег Колективног уговора.
 • ЦИЉ: СПРЕЧАВАЊЕ ДОНОШЕЊА ЗАКОНА О ПЕНЗИОНОМ ОСИГУРАЊУ

  Градско Веће Савеза самосталних синдиката града Новог Сада и општина организује ПРОТЕСТ ЗАПОСЛЕНИХ У НОВОМ САДУ
  Протест ће се одржати у петак, 22. октобра 2010. године, са почетком у 14 часова, на Тргу Слободе у Новом Саду.
  Позивају се запослени НИС а.д. Нови Сад, да заједно са грађанима Новог Сада и целе АП Војводине, запосленима, незапосленима, студентима, ђацима, пензионерима, удружењима жена и младих, Синдикатима уједињеним у заједничкој борби за остваривање свеопштег циља, дођу на Трг Слободе у Новом Саду у што већем броју.
 • ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ЈСО НИС А.Д. ЗА ДНЕВНИ ЛИСТ PRESS

  Изјаву Горана Такића, Председника ЈСО НИС а.д. дневном листу Press на тему  најаве непоштовања Колективног уговора од стране послодавца можете прочитати на њиховом сајту (линк).
 • ОДЛОЖЕНА ИЗРАДА ПОНУДЕ ЗА ТРЕЋА ЛИЦА

  Трећим лицима (запосленим у другим предузећима, незапосленим и пензионерима) који  су  поднели захтев за превремену отплату стамбеног зајма/кредита, односно једнократну отплату стана у откупу са опростом дела дуга до 26.08.2010. године, из техничких разлога, Понуде за потпуну превремену отплату стамбених зајмова/кредита и једнократну отплату станова у откупу с опростом дела дуга биће достављене 10.11.2010.г.

  Рок за уплату за трећа лица биће до 10.12.2010.године.

  Информација о датуму и месту потписивања Анекса уговора биће наведена у Понуди.
 • ЗАХТЕВ ПОСЛОДАВЦА ЗА РАСКИД КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА

  Послодавац НИС а.д. Нови Сад доставио је јуче касно поподне репрезентативним синдикатима захтев за једнострани раскид Колективног уговора за НИС а.д. позивајући се на члан 95. Колективног уговора за НИС а.д.
  Репрезентативни синдикати ће коначан став донети на својим органима у току следеће недеље.

  Захтев послодавца за раскид Колективног уговора можете преузети овде .
 • СИСТЕМАТИЗАЦИЈА РАФИНЕРИЈЕ НОВИ САД

  С обзиром да су репрезентативни синдикати дали сагласност на систематизацију и коефицијенте Рафинерије Нови Сад, ЈСО НИС а.д. Нови Сад тражио је информацију због чега је реализација исте заустављена.
  Одговор послодавца је да ће систематизација Рафинерије Нови Сад бити прихваћена и реализована када се заврши грејдинг систем  (до априла месеца).
 • ПУТОВАЊЕ ИЗ БЕОГРАДА ЗА НОВИ САД

  На гласине да се од 01.12.2010. комплетна зграда НИС Петрола сели за Нови Сад, односно да ће запослени морати да путују на удаљености већој од 50 км, ЈСО НИС а.д. је тражила тачну и истиниту информацију.
  Одговор послодавца је да је у питању само анализа и да се за сада не планира овакав вид селидбе запослених.
 • ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРЕВРЕМЕНУ ОТПЛАТУ СТАМБЕНИХ КРЕДИТА

  На захтев ЈСО НИС а.д. Нови Сад продужен је рок за превремену отплату стамбених кредита до 15.11.2010. године, како би сви запослени који су конкурисали могли да отплате стамбене кредите.
 • ПОНУДА ВОЈВОЂАНСКЕ БАНКЕ ЗА ПРЕВРЕМЕНУ ОТПЛАТУ СТАМБЕНИХ КРЕДИТА НИС-А

  Војвођанска банка је добила дозволу Народне банке Србије да запосленима НИС а.д. понуди рефинансирање стамбених кредита за откуп станова.
  Услови су:
  Рок отплате: до 30 година;
  Износ: до 200.000 евра;
  Каматна стопа: 4.9% фиксно у прве две године отплате, након тога 5.5% + 3м еурибор
  Учешће: 0%
  Исплата рата по средњем курсу НБС.
  За детаљније информације, преузмите документ овде .
 • ПРОДУЖЕН РОК ЗА ОТПЛАТУ СТАМБЕНИХ ЗАЈМОВА/КРЕДИТА ТРЕЋИМ ЛИЦИМА

  Обавештавамо Вас да ће трећим лицима (запосленим у другим предузећима, незапосленим и пензионерима) који  су  поднели захтев за превремену отплату  стамбеног зајма/кредита, односно једнократну отплату стана у откупу са опростом дела дуга до 26.08.2010.године, из техничких разлога, Понуде за потпуну превремену отплату стамбених зајмова/кредита и једнократну отплату станова у откупу с опростом дела дуга бити достављене у среду 20.10.2010.г.

  Рок за уплату за трећа лица биће до 10.11.2010. године.

  Информација о датуму и месту потписивања Анекса уговора биће наведена у Понуди.
 • УПУЋЕН ЗАХТЕВ ЗА НАБАВКУ ПАКЕТИЋА

  На основу члана 58. Колективног уговора за НИС а.д. Јединствена синдикална организација НИС а.д. поднела је захтев послодавцу за набавку новогодишњих пакетића за децу радника, преминулих радника НИС а.д. и децу радника који су запослени у НИС а.д. преко услужних предузећа.
  Такође, ЈСО НИС а.д. предложио је послодавцу набавку хуманитарних пакетића.
 • ПРОТИВ НЕПОШТОВАЊА И СЕЛЕКТИВНЕ ПРИМЕНЕ СОЦИЈАЛНОГ ПРОГРАМА НИС а.д.

  Чланови Одбора Јединствене синдикалне организације НИС а.д. енергично су иступили против непоштовања целовитости Социјалног програма који се тиче могућности споразумног прекида радног односа. Овде је реч о категорији запослених који стичу, или имају један од услова за пензионисање током 2009. године, 2010,  2011. и до краја 2012. године.
 • БЕЗ СИНДИКАЛНЕ САГЛАСНОСТИ НА ИЗМЕНЕ КОЕФИЦИЈЕНАТА И ПРИМЕДБЕ НА ПРАКСУ УВОЂЕЊА ПРЕКОВРЕМЕНОГ РАДА БЕЗ НАЛОГА РУКОВОДИОЦА

  Осим јасног синдикалног става да се сви елементи Социјалног програма морају односити на све категорије запослених, на предстојећем сусрету представника руководства репрезенетативних синдиката са генералним директором НИС а.д. отвориће се питање нове организације и систематизације послова.
 • ПЛАН СКУПОВА БУДУЋИХ АКЦИОНАРА У НИС А.Д.

  Нови Сад 12. октобар (понедељак), у 12 часова и 15 часова
  • Пословна зграда НИС-а у Народног фронта 12, у 12 часова у амфитеатру. (Нафтагас, НАП, Стручне службе, Србијагас, Озоне и др. На овај скуп позивају се радници из Бечеја).
  • Домаћин скупа ЈСО НИС а.д.
  Нови Сад 12. октобар (понедељак), у 15 часова
  • Рафинерија нафте Нови Сад, 15 h, сала на I капији. (РНС, ТНГ, Нафтагас – Специјални радови, Хидросонда, НАП).
  • Домаћин скупа ЈСО РНС.
  Београд 13. октобар (уторак), у 12 часова
  • Пословна зграда Југопетрола у 12 часова у амфитеатру. (НИС-Петрол, Србијагас, ТНГ-Овча, ОЗОНЕ. На овај скуп позивају се и радници из Ниша).
  • Домаћин скупа ЈСО Југопетрол.
  Кикинда и Зрењанин 14. октобар (среда) у 12 и у 15:30 часова
  • Домаћин скупа ЈСО Нафтагас организује скупове у Кикинди и Зрењанину и одређује место одржавања. (НИС Нафагас, ТНГ, НАП).
  Панчево 15. октобар (четвртак) у 12 часова
  • У Рафинерији нафте Панчево. (РНП, НИС-Петрол, НИС-Нафтагас, ТНГ). На овај скуп позивају се радници из Смедерева.
  • Панчево 15. октобар (четвртак)  у 14 часова у МЗ Центар (за пензионере РНП)
  • Домаћин скупа ЈСО РНП.
  Крагујевац, термин ће се накнадно договорити.
  Оријентациони термин је 21/22. октобар.
 • СТАВ ЈСО НИС А.Д. О ОТПРЕМНИНАМА ЗА БУДУЋЕ ПЕНЗИОНЕРЕ

  Јединствена синдикална организација НИС а.д. на редовној седници Председништва одржаној 29.09.2009 у Новом Саду разматрала је Информацију са састанака Централне комисије о предлогу мера за стимулативни одлазак запослених који имају један од услова за Одлазак у пензију, након чега су усвојени следећи закључци...
 • НЕПОШТОВАЊЕ ОСНОВНИХ ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ ИЗ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА И ЗАКОНА О РАДУ

  Поводом учестале појаве давања усмених налога запосленима у НИС-у, који се односе на обавезу прековременог рада, радним данима па и викендом, без ограничења радног времена и без решења о увођењу прековременог рада принуђени смо да Вас обавестимо и упозоримо на следеће...
 • РАСПОРЕД УПУЋИВАЊА РАДНИКА У БАЊУ

    Распоред упућивања запослених на опоравак у Специјалну болницу «Врњачка Бања» из Врњачке Бање у периоду од  09.11. до 19.12.2008. године.

   

  ДЕО НИС-а

  СМЕНА

  БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ

   

   

   

  НИС Петрол (НАП)

  09.11. - 19.11.2008.

  40

  НИС ТНГ

  2

   

   

   

  НИС Петрол (JП)

  19.11. - 29.11.2008.

  50

   

   

   

  НИС Петрол (РНС)

  29.11. - 09.12.2008.

  30

  НИС Стручне службе

  2

   

   

   

  НИС Петрол (РНП)

  09.12. - 19.12.2008.

  40

  НИС THГ

  2

   

 • ЗАХТЕВ ЗА НАБАВКУ ПАКЕТИЋА

  На основу члана 58. Колективног уговора за НИС а.д. Јединствена синдикална организација НИС а.д. поднела је захтев послодавцу за набавку новогодишњих пакетића за децу радника, преминулих радника НИС а.д. и децу радника који су запослени у НИС а.д. преко услужних предузећа.

  Такође, ЈСО НИС а.д. предложио је послодавцу набавку хуманитарних пакетића.

 • ОДРЖАНА ПРВА РЕДОВНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА БУДУЋИХ АКЦИОНАРА НИС-а

  Удружење будућих акционара НИС-а у Пословном центру НИС а.д. у Новом Саду, одржало је 20.10.2007. године Прву редовну седницу Скупштине акционара НИС а.д. На овој седници усвојени су Пословник о раду Скупштине, Статут Удружења будућих акционара са изменама и допунама и Декларација Удружења будућих акционара НИС-а.

 • УСПЕШАН ИЗЛЕТ У СОКОБАЊУ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДДК И ЦРВЕНОГ КРСТА РНС

  Организација Црвеног крста Рафинерије нафте Нови Сад - добровољни даваоци крви, организовали су од 27.09. - 30.09.2007. године излет - дружење у Сокобањи са смештајем у хотелу "Моравица". На пут је пошло око 150 чланова - добровољних давалаца крви. За време боравка обиђени су околни манастири "Свети Роман" и "Покров Пресвете Богородице" у Ђунису близу Крушевца. Други дан се ишло у Ниш, где је организован обилазак Ћеле куле и нишке тврђаве. Свако вече је у хотелу било забаве, песме и игре уз добар хотелски оркестар који нас је забављао. Сво ово дружење је било изванредан подстрек за ново и још веће давалаштво крви које је сваким даном, на жалост, све више потребно.