logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 18 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

Бројач посета

2332554
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
83
591
1778
16721
22332
2332554
Филтер
 • СИНДИКАТ РНП ДОСТАВИО ПРЕДЛОГ ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ

  Председништво синдиката РНП предлаже Генералном директору преиспитивање одлуке послодавца о премештају 80 радника РНП у друго место рада.

  Радници РНП после организационх промена, распоређени у дирекцију за АТП од 16.01.2012. биће премештени у друго место рада, Геофизички завод Земун.

  Ради се о 80 радника. Синдикат РНП је 30.12.2012. одржао састанак са радницима у Амфитеатру Лабораторије РНП. Радници су разумели потребе послодавца, али су предложили синдикату да се испита могућност да њихово место рада буде у пословном простору НИС а.д. „Плинара „Панчево.

  Синдикат РНП подржава предлог радника.

 • НЕПОШТОВАЊЕ УГОВОРА О ПОСЛОВНО-ТЕХНИЧКОЈ САРАДЊИ ВЕЗАНО ЗА ИЗДАВАЊЕ БЕНЗИНСКИХ СТАНИЦА У ЗАКУП

  Јединствена синдикална организација НИС а.д. Нови Сад упутила је допис Генералном директору НИС а.д.

  Нафтна индустрија Србија је расписала јавни тендер за издавање одређеног броја бензинских станица у закуп средином 2011. године. Поред издавања бензинских станица  требало је да се пошаљу један или два запослена код другог Послодавца до годину дана, који су радили на објекту који се издаје.

 • ПРЕГОВОРИ О ЧЛАНУ 79. КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА

  18.1.2012. године почели су преговори о члану 79 Колективног уговора за НИС а.д. којим треба да се утврди висина отпремнине у случају Програма решавања вишка запослених путем технолошких вишкова, који ће уследити након истека важности Социјалног програма, односно после 31.12.2012. године.

 • ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЈСО НИС А.Д. ЗА 2011. ГОДИНУ

  Активности Јединствене синдикалне организације НИС а.д. у 2011. години одвијале су се у реализацији следећих програмских циљева:

  • Социјални програм за НИС ад
  • Колективни уговор за НИС ад
  • Синдикалне активности

  Комплетан извештај можете преузети овде.

 • ЛЕТОВАЊЕ У ХОТЕЛУ "БЕЧИЋИ"

  И ове године Вас позивамо да се изјасните за летњи одмор у Хотелу «Бечићи» у сезони 2012. Више детаља и Анкету можете преузети овде.
 • ПОШТОВАЊЕ ЧЛАНА 46 И 47 КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА ЗА НИС А.Д.

  Јединствена синдикална организација НИС а.д. Нови Сад упутила је генералном директору Кирилу Кравченко захтев за поштовање чланова 46. и 47. Колективног уговора.

  На основу члана 46. Колективног уговора за НИС а.д. доноси се Посебан акт о радном учинку на који репрезентативни Синдикати дају сагласност. Наведеним актом ближе се одређују услови, динамика, начин мерења радног учинка као и правила награђивања за остварени радни учинак.

 • ГАСПРОМ ЊЕФТ ПРОСЛЕДИО МАЊИНСКИМ АКЦИОНАРИМА ПОНУДУ О ОТКУПУ АКЦИЈА

  Данас је Гаспром њефт објавио намеру о откупу акција НИС-а, које се налазе у промету на слободном тржишту. Понуда важи 45 дана. За откуп максимално може бити предложено 31.180.256 акција НИС-а (19,12 одсто овлашћеног капитала), које су подељене грађанима Србије. Одобрење за почетак процедуре откупа акција НИС-а Гаспром њефт је добио 28. јануара од Комисије за хартије од вредности Републике Србије.
 • ПРОЦЕДУРА У СЛУЧАЈУ БИЛО КАКВИХ ПИТАЊА ИЛИ ПРОБЛЕМА ЗАПОСЛЕНИХ

  Уколико се у току вашег рада јави било какаво питање, проблем, неправилност или непоштовања радних и људских права, имате могућност да се у писаној форми обратите Синдикату и руководству компаније. Препорука је да се за решавање Вашег проблема најпре обратите свом непосредном руководиоцу. Уколико овим путем не решите проблем, не добијете одговор на питање или нисте задовољни одговором, препоручујемо да у писаној форми образложите ваш проблем/питање и пошаљете га на следећу e-mail адресу problem@nis.rs  или интерном поштом на адресу Синдиката и ХР Директора.
 • ЗАХТЕВ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ НЕРЕАЛИЗОВАНИХ СТАМБЕНИХ ЗАЈМОВА ЗАПОСЛЕНИМА

  Синдикату се свакодневно обраћају запослени који су остварили право на стамбени зајам пре приватизације НИС а.д, али те зајмове нису реализовали пре доношења Протокола од 04.05.2010. године.
 • УПУЋЕН ЗАХТЕВ ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ ЗА ПОВЕЋАЊЕ ВРЕДНОСТИ КОЕФИЦИЈЕНТА 1

  Репрезентативни синдикати су обавестили генералног директора НИС а.д. да је на основу члана 9. Социјалног програма  послодавац обавезан да изврши усклађивање вредности коефицијента 1 основне зараде са индексом трошкова живота, на бази објављеног  податка индекса трошкова живота Републичког завода за статистику.
 • ДОСАДАШЊЕ АКТИВНОСТИ У ВЕЗИ ПОДЕЛЕ БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА ЗАПОСЛЕНИМ И БИВШИМ ЗАПОСЛЕНИМ НИС-А
   
  ОДЛУКОМ Владе од 27.08.2009.г. статус акционара НИС-а стећи ће 23.160 запослених и бивших запослених ( у даљем тексту: запослени) и то тако што ће им укупно припасти 7.076.821 акција или 14.9 акција номиналне вредности од 500 дин за сваку годину радног стажа.
  Влада је предложила и на Републичкој скупштини су усвојена законска решења која, кроз поделу бесплатних акција, дају право запосленим, дакле онима који су изградили НИС до 1990.г. и сачували га у најтежим условима сталних криза, ембарга и бомбардовања након те године, на свега 4.34% од укупне вредности капитала (држави је припало 80,66% а грађанима 15%).
 • ИНФОРМАЦИЈА ЗА АКЦИОНАРЕ КОЈИ СУ СТЕКЛИ АКЦИЈЕ КАО ЗАПОСЛЕНИ И БИВШИ ЗАПОСЛЕНИ У НИС-У

  Дана 06.01.2010. године сте као запослени или бивши запослени у НИС-у, у складу са Законом постали акционар НИС-а.

  За информацију колики је број акција које поседујете на дан 06.01.2010. године, поступите идите на следећи ЛИНК и унесите Ваш ЈМБГ (Јединствени Матични Број Грађана).
 • АКЦИОНАРИМА КОЈИ СУ СТЕКЛИ АКЦИЈЕ КОМПАНИЈЕ КАО  ЗАПОСЛЕНИ И БИВШИ ЗАПОСЛЕНИ У НИС-У

  У складу са Законом о праву на бесплатне акције и Уредбом о поступку евиденције запослених и бивших запослених који имају право на пренос акција без накнаде, Агенција за приватизацију Републике Србије је донела дана 21.12.2009. године Решење којим се преноси укупно 7.076.821 акција  НИС-а са власничког рачуна Републике Србије на запослене и бивше запослене који су уписани у евиденцију запослених и бивших запослених. Дана 06.01.2010. године, запослени и бивши запослени НИС-а који су уписани  у евиденцију запослених и бивших запослених у поступку који је спороводила Агенција за приватизацију, постали су акционари  НИС-а. Информација о број акција које сте стекли биће доступна од дана 20.01.2010. године на сајту и на интерном (интранет) сајту Компаније.
 • ЗАХТЕВ ГЕНЕРАЛНОМ ДИРЕКТОРУ НИС А.Д. ЗА ХИТАН САСТАНАК

  ЈСО НИС а.д. Нови Сад упутио је генералном директору НИС а.д. Кирилу Кравченку Захтев за хитан састанак како би се Социјални програм примењивао за све запослене једнако.
 • ИНФОРМАЦИЈЕ ВЕЗАНЕ ЗА НОВИ НАЧИН УПЛАТЕ ДОПУНСКИХ ПЕНЗИЈСКИХ ДОПРИНОСА
   
  Обавештавамо запослене да је НИС а.д. престао са уплатом допунских пензисјких доприноса у корист запослених на њихове индивидуалне рачуне у три фонда (ДУНАВ, ДЕЛТА и ДДОР) и да ће од јануара 2008. године на име средстава која су се до сада уплаћивала сваком запосленом увећати месечну зараду у нето износу за 3.000,00 динара.

 • ЗАХТЕВ ЗА ИЗМЕНУ ЗАКОНА

  Репрезентативни синдикати упутили су Захтев Министру економије и регионалног развоја Млађану Динкићу да се у члану 2. тачка 2. Закона о додели бесплатних акција запосленима у јавним предузећима „Сл.Гласник РС бр. 123-07“ oд 26.12.2007. године, изврши измена и допуна по којој би се запосленима и бившим запосленима НИС а.д, који у складу са Законом о држављанству Републике Србије имају право стицања држављанства а нису га остварили у року који је предвиђен, дозволио одређени рок да поднесу захтев за стицање држављанства, како би до краја 2008.године били уписани у књигу држављана и тиме стекли право на стицање бесплатних акција.

  Образложење:

  У Нафтној индустрији Србије постоји велики број запослених и пензионера који су провели цео радни век у НИС а.д, живе на територији Републике Србије, налазе се на гласачком списку, али немају држављанство.

 • СТИМУЛАТИВНЕ ОТПРЕМНИНЕ ЗА 2008.

  Репрезентативни синдикати за НИС а.д. поднели су захтев председнику Управног одбора НИС а.д. и генералном директору НИС а.д. да се што хитније донесе Одлука о изменама и допунама Одлуке о стимулативним мерама за смањење броја запоселених у НИС а.д. Нови Сад.

 • JАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ГРАЂАНА КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО НА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ И НОВЧАНУ НАКНАДУ

  1. Право на бeсплатне акције и новчану накнаду остварују грађани који испуњавају одређене услове:

  - да су пунолетни на дан 31. децембра 2007. године
  - да су уписани у бирачки списак
  - да су на дан 3. јануара 2008. године држављани Републике Србије
  - да су на дан 30. јуна 2007. године имали пребивалиште на територији Републике Србије, односно статус привремено расељеног лица са Косова и Метохије
  - да у досадашњем процесу приватизације нису остварили право на бесплатне акције

 • НАЈЧЕШЋА ПИТАЊА ГРАЂАНА У ВЕЗИ СА ПРИМЕНОМ ЗАКОНА О  ПРАВУ НА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ И НОВЧАНУ НАКНАДУ КОЈУ ГРАЂАНИ ОСТВАРУЈУ У ПОСТУПКУ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ

  1. „Ко има право добијања новчане накнаде и бесплатних акција?
  Право на добијање бесплатних акција имају грађани који до сада нису остварила право на добијање бесплатних акција у складу са ранијим законима, и која су:
  a. имала пребивалиште на територији РС, односно статус расељеног лица са КиМ закључно са 30. јуном 2007.године,
  b. грађани који су пунолетни на дан 31.12.2007. године,
  c. држављани Републике Србије на дан 3. јануар 2007. године
  d. уписана у бирачки списак.

 • ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ И БИВШИХ ЗАПОСЛЕНИХ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО НА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ У СВОЈИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

  1. Право на бесплатне акције имају запослени и бивши запослени у следећим предузећима:
  - НИС а.д. Нови Сад

  Право на бесплатне акције НИС-а  имају и запослени и бивши запослени у: ЈП Транснафта Панчево и ЈП Србијагас Нови Сад.

 • AГЕНЦИЈА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ УПУТИЛА ЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ  ЗАПОСЛЕНИХ И БИВШИХ ЗАПОСЛЕНИХ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО НА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ

  Јавни позив за пријављивање запослених и бивших запослених који имају право на бесплатне акције у НИС-у објављен је данас у Службеном гласнику, у дневним листовима који се дистрибуирају на целој територији Републике Србије и интернет страници Агенције за приватизацију.

 • ВЛАДА ДОНЕЛА УРЕДБУ О ПОСТУПКУ ЕВИДЕНЦИЈЕ ЗАПОСЛЕНИХ И БИВШИХ ЗАПОСЛЕНИХ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО НА ПРЕНОС АКЦИЈА БЕЗ НАКНАДЕ

  На основу члана 29. Закона о праву на бесплатне акције и новчану накнаду коју грађани остварују у поступку приватизације,  Влада Србије на седници одржаној 10.01.2008. године, донела је Уредбу о поступку евиденције запослених и бивших запослених који имају право на пренос акција без накнаде и Уредбу о поступку и начину евиденције грађана који имају право на новчану накнаду и на пренос акција без накнаде.

 • РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ НИС А.Д, У САРАДЊИ СА СИНДИКАТОМ НИС НЕЗАВИСНОСТ, УПУТИЛИ СУ ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ, ПOTПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ И МИНИСТРУ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

  ОСНОВНЕ ЗАХТЕВЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ СИНДИКАТА О ПРИВАТИЗАЦИЈИ НИС а.д.
  • Репрезентативни синдикати НИС а.д. подржавају приватизацију која ће омогућити раст националне нафтне компаније и задовољење дугорочне енергетске стабилности земље.

   Уколико Влада Републике Србије има план за потписивање Међународног споразума са Руском федерацијом, којим је обухваћена и приватизација НИС а.д, репрезентативни синдикати траже да се обезбеди њихово активно учешће, путем представника, ради представљања запослених и заштити њихових интереса у том приватизационом процесу.
 • Добродошли на интернет презентацију Јединствене синдикалне организације НИС а.д. Нови Сад.

  Ушавши у 2007. годину ушли смо и у свет електронских комуникација како би посетиоцима нашег сајта, првенствено нашим члановима, али и широј јавности, били доступни и овим путем.

  Надамо се да ћете бити задовољни информисањем о свим активностима синдиката које су од значаја за наше чланове и све запослене у НИС а.д.

  Позивамо Вас да нам се обратите... Будите активан члан Синдиката и учествујте у нашим активностима предлажући нам и сугеришући... Изнесите Ваше мишљење и оно што сматрате да је значајно и да би требало размотрити.


  Председник
  Јединствене синдикалне организације НИС а.д.
  Горан Такић,
  dipl. еcc.