logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

Бројач посета

2332547
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
76
591
1771
16714
22332
2332547
Филтер
 • ДОГОВОРЕНО ПОВЕЋАЊЕ ЗАРАДЕ ОД ПРВОГ АВГУСТА
   
  На састанку одржаном 03.07.2012.године између Послодавца и репрезентативних Синдиката разматран је захтев Синдиката за повећање вредности радног часа, на основу Колективног уговора и Социјалног програма.

 • ОДЛУКА ОДБОРА ЈСО НИС А.Д. О ПРИМЕНИ ОДЛУКЕ О СЛАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ НА ПРИНУДНИ ОДМОР

  На основу члана 53. Колективног уговора за НИС а.д. и члана 116. Закона о раду,  Послодавац је донео Одлуку број 07/11/696 од 04.07.2012.г. о упућивању на плаћено одсуство од најдуже 45 радних дана за запослене у Служби за административно техничка питања. Упућивање се врши решењем које се доставља сваком запосленом у АТП-у и ступиће на снагу од 01.08.2012.године.

 • 15. НАФТИЈАДА - ЉУДИ СА ЕНЕРГИЈОМ!

  На састанку са председником Комитета за спорт, рекреацију и здравље запослених, Дмитријем Фоменком, одржаном 22.07.2011. године, договорено је да се 15. Нафтијада одржи у Бечићима, од 14-17. Септембра.

 • ИЗВЕШТАЈ СА УЧЕШЋА ЕКИПЕ НИС а.д. НА IV ЛЕТЊОЈ СПАРТАКИЈАДИ ОАО „ГАЗПРОМ НЕФТА" 17-20.06.2011 У МОСКВИ

  Екипа НИС а.д., састављена од спортиста који су својим резултатом и залагањем на послу обезбедили учешће у спортским дисциплинама заступљеним на Спартакијади, веома успешно је репрезентовала НИС а.д. Србија. Резултат који је постигнут је бољи од резултата 2010 године на Трећој Спартакијади. На овом веома успешно организованом такмичењу имали смо учешће у 7 дисциплина од 9 колико их је било у 2011 години. Учествовали смо у: Фудбалу, Одбојци мушкарци, Стритболу (Баскету), Гиревои спорту (тегови), Стоном тенису, Шаху, Пливању. Екипу НИС а.д је представљало 40 запослених. Такмичење је организовано по свим правилима спортова на теренима спортског центра Јантар и ЦСК у Москви. На такмичењу је наступало укупно 13 екипа из састава Газпром нефта а такмичило се око 500 спортиста.
  {gallery}spartakijada2011{/gallery}

 • ПОНУДА ВОЈВОЂАНСКЕ БАНКЕ

  Обавештавамо запослене да Војвођанска Банка нуди највише каматне стопе за штедњу на тржишту, за све запослене у Нафтној Индустрији Србије који ће учествовати у социјалном програму.

  За више информација, контактирајте Војвођанску банку на следеће бројеве:

  011/3019-940; 064/8960-200 Петар Стевановић

  011/3019-917; 064/8960-252 Иван Јевтовић

 • ДОПИС ПРЕДСТАВНИКА МАЊИНСКИХ АКЦИОНАРА ПРЕДСЕДНИКУ СКУПШТИНЕ АКЦИОНАРА

  Представници Удружења мањинских акционара Нафтне индустрије Србије упутили су 01.06.2011. године Предсенику Скупштине акционара НИС а.д. Петру Шкундрићу и Председнику Управног одбора НИС а.д. Вадиму Јаковљеву Владиславовићу допис.

 • ЗАВРШЕНА ТРЕЋА ФАЗА ПРОГРАМА ДОБРОВОЉНОГ ОДЛАСКА У НИС А.Д.

  Завршена је трећа фаза Програма добровољног одласка запослених НИС а.д, која је реализована као део пројекта повећања ефикасности пословања и смањења организационих трошкова.
 • ПРЕЗЕНТАЦИЈА О АКЦИЈАМА НИС А.Д.

  С обзиром да је НИС а.д. Нови Сад ушао у процес трансформације у отворено акционарско друштво и да се очекује почетак трговања акцијама НИС-а на Београдској берзи, обавештавамо запослене и бивше запослене који су акционари НИС а.д. Нови Сад, да ће Сектор за пословање са мањинским акционарима, одржати низ Презентација које имају за циљ да акционарима НИС-а дају основне информације, неопходне да би могли схватити трговање акцијама и уопште трговати акцијама НИС-а на Београдској берзи.
 • НОВО OБАВЕШТЕЊЕ О СТИМУЛАТИВНИМ ОТПРЕМНИНАМА

  У складу са резултатима пете седнице Комисије за израду критеријума и реализацију Програма добровољног одласка запослених одржане 27. јула, одлучено је да се заједно објави информација за запослене о донетим одлукама.
  У оквиру Комисије менаџмент и синдикати тренутно заједно раде на дефинисању најповољнијих механизама реализације објављеног Програма добровољног одласка запослених и поштовања услова предвиђених Купопродајним уговором и Социјалним програмом.
 • ОБАВЕШТЕЊА О СТИМУЛАТИВНИМ ОТПРЕМНИНАМА

  Послодавац НИС а.д. Нови Сад је на основу члана 8.1.1. Уговора о куповини и продаји акција Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад (Уговор), члана 19. Социјалног програма који представља Прилог I Уговора и Одлуке Управног одбора Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад од 30. јуна 2009. године, објавио

  ПОНУДУ ЗАПОСЛЕНИМА НИС а.д. ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА
  ПРОГРАМ ДОБРОВОЉНОГ ОДЛАСКА

  НИС а.д. нуди могућност Запосленима који испуњавају сва три доле наведена услова да, подношењем захтева за споразумни престанак радног односа, остваре право на отпремнину утврђену чл. 19. социјалног програма.
 • ФОРМИРАНА КОМИСИЈА ЗА ПРИПРЕМУ КРИТЕРИЈУМА

  У НИС-у је формирана специјална комисија за припрему критеријума за учешће запослених у Програму добровољног одласка. За председника комисије именован је директор функције за организациона питања Јуриј Масијански.
 • СМАЊЕЊЕ БРОЈА ЗАПОСЛЕНИХ ПО ОСНОВУ ИСПЛАТЕ ОТПРЕМНИНА НА ОСНОВУ СОЦИЈАЛНОГ ПРОГРАМА

  На заједничком састанку руководства НИС а.д, које је предводио Кирил Кравченко, генерални директор НИС а.д. и предстaвника репрезентативних синдиката - Одбор ЈСО НИС а.д. (Горан Такић) и Председништво ЈСО НИС - Нафтагаса (Миленко Недић), 2. јула у Новом Саду, представљен је програм смањења броја запослених по основу исплате стимулативних отпремнина на основу Социјалног програма. Пре ове теме, генерални директор је исцрпно говорио о тренутној, још увек, неповољној финансијској ситуацији у којој је компанија, али и о тренду смањивања губитака и реалним изгледима да до краја године НИС а.д послује са добитком. Основни услов за профитабилно пословање у овој години, како је истакао Кирил Кравченко је максималан труд свих запослених, али и помоћ Владе Србије са којом менаџмент има добру сарадњу.
 • ПОЗАЈМИЦА У АВГУСТУ
   
  У складу са захтевима репрезентативних синдиката НИС а.д. да се на основу члана 63. Колективног уговора за НИС а.д. запосленима исплати зајам за набавку огрева, зимнице и ђачких уџбеника, Извршни одбор директора НИС а.д. донео је Одлуку да се иста исплати у току августа месеца и да висина овог бескаматног кредита буде просечна зарада у НИС а.д. за месец јули 2008. године.

 • ИЗВЕШТАЈ СА 12. НАФТИЈАДЕ, ЗЛАТИБОР 2008

  У периоду од 02. до 06. јула 2008. године одржани су на Златибору Трећи сусрети нафтне и гасне привреде Србије уз учешће 14 делова из ове бранше, од чега су 7 из система  НИС а.д. а 7 ван система НИС-а. Укупно је на играма учествовало око 800 спортиста који су се фер и коректно такмичили у спортским дисциплинама а уједно дружили међу собом и размењивали искуства у раду.

 • УПУЋЕН ЗАХТЕВ ПОСЛОДАВЦУ ДА СЕ ПРОДУЖИ РОК ЗА СТИМУЛАТИВНЕ МЕРЕ ЗА СМАЊЕЊЕ БРОЈА ЗАПОСЛЕНИХ

  Због великог броја пристиглих захтева запослених у НИС а.д. да им се омогући споразумни раскид радног односа путем стимулативних мера за смањење броја запослених, обзиром да захтеве нису поднели у утврђеним роковима, најчешће због знатног погоршаног здравственог стања, репрезентативни синдикати ЈСО НИС а.д. и ЈСО НИС НАФТАГАС упутили су предлог генералном директору НИС а.д. и председнику Управног одбора НИС а.д. да се продужи рок и донесе Одлука о изменама и допунама Одлуке о стимулативним мерама за смањење броја запослених у НИС а.д. Нови Сад.
   
 • РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТИ НИС А.Д. УПУТИЛИ ЗАХТЕВ РЕПУБЛИЧКОМ СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА ЗАКОНОДАВСТВО ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ДАВАЊЕ МИШЉЕЊА ОКО МЕНАЏЕРСКИХ УГОВОРА У НИС А.Д.

  Планом Пословања НИС а.д. за 2007. годину, који је усвојен од стране Управног одбора и Скупштине НИС а.д. предвиђена су средства за исплату зарада  менаџера у НИС а.д. у висини од 102 милиона динара за менеџере I, II и III реда из укупне масе за зараде запослених. На наведени План пословања сагласност је дало ресорно Министарство финансија и Влада Републике Србије.

 • УПУЋЕН ЗАХТЕВ МИНИСТАРСТВИМА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИТНОГ САСТАНКА

  Репрезентативни синдикати ЈСО НИС а.д. и ЈСО НИС НАФТАГАС, са заједничке седнице Председништва, упутили су захтев за одржавање хитног састанка, потпредседнику Владе Републике Србије, Министру рударства и енергетике и Министру економије и регионалног развоја са следећим садржајем:

 • УПУЋЕН ПРЕДЛОГ УПРАВНОМ ОДБОРУ ЗА ПОВЕЋАЊЕ МЕСЕЧНЕ ПРЕМИЈЕ ДОБРОВОЉНОГ ДОПУНСКОГ ПЕНЗИОНОГ ОСИГУРАЊА

  JСО НИС а.д. Нови Сад упутила је званичан предлог Управном одбору НИС а.д. да се донесе Одлука о усклађивању висине месечне премије добровољног допунског пензионог осигурања, на основу члана 39. Колективног уговора за НИС  а.д. и Одлуке Управног одбора број 80/53-18а по којој је донета Одлука о висини месечне премије за  добровољно допунско пензионо осигурање запослених у НИС а.д. Нови Сад у 2007. години.

  На основу члана 2. Одлуке утврђена је висина месечне  премије  почевши од 01.04.2007. у висини од 2.280,00 динара. Наведени износ ревалоризује се квартално коефицијентом раста цена на мало у предходном кварталу.
   
 • СИНДИКАТИ НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА ЗАПОСЛЕНИ БУДУ ГУБИТНИЦИ У ПРОЦЕСУ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ

  Како процес приватизације НИС а.д. улази у одлучујућу фазу, репрезентативни синдикати НИС а.д. (ЈЕДИНСТВЕНЕ СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НИС а.д. И НИС НАФТАГАСА) захтевају да представници радника, као и до сада, буду активни учесници овог процеса, јер то је једина гаранција да више од 13 хиљада запослених у Компанији неће бити губитници у приватизацији.

 • УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ОДРЖАВАЊУ 11. НАФТИЈАДЕ

  Председништво Јединствене синдикалне организације НИС а.д. Нови Сад, на седници одржаној у Панчеву, усвојило је Одлуку о одржавању Других сусрета радника Нафтне и гасне привреде (XI Нафтијаде). 

  Формиран је Организациони одбор 2. сусрета радника Нафтне и гасне привреде, за чијег је председника именован Горан Такић, председник Јединствене синдикалне организације НИС а.д. која је и организатор комплетних спортских сусрета, док су за чланове Организационог одбора именовани председници синдикалних организација учесника такмичења.


 • ОШТРА РЕАКЦИЈА РУКОВОДСТВА ЈСО НИС a.д.
  ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА НЕУМЕСНИХ ОПТУЖБИ МЕНАЏМЕНТА НИС-а.д.  НА АДРЕСУ СИНДИКАТА

  Руководство Јединствене синдикалне организације НИС а.д. на седници Председништва, одржаној 13. јула у Панчеву (председавао Горан Такић), оштро је реаговало на део закључака из Анализе о стању безбедности и здравља на раду, заштити од пожара, безбедности лица, имовине и пословања и заштите животне средине, коју је, дан раније, уз образложење представника менаџмента, усвојио и Управни одбор НИС а.д.

 • У складу са захтевима репрезентативних синдиката НИС а.д. да се на основу члана 63. Колективног уговора за НИС а.д. запосленима исплати зајам за набавку огрева, зимнице и ђачких уџбеника, Управни одбор НИС а.д. на својој седници од 12.07.2007. године донео је Одлуку да се иста исплати у току августа месеца и да висина овог бескаматног кредита буде просечна зарада у НИС а.д. за месец јули 2007. године.

  Свим запосленима у НИС а.д. доставиће се анкета у којој ће се изјаснити да ли су заинтересовани за цео или пола износа кредита, док ће се зајам враћати путем административне забране у 10 месечних (20 полумесечних) рата.

 • ИЗВЕШТАЈ СА 9. СПОРТСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ АДА 2007.
  Ада, Сента и Мол од 04.07.2007. до 08.07.2007.  Учешће радника компаније НИС а.д.

  • Огранак НИС НАФТАГАС
  • Огранак НИС ПЕТРОЛ Рафинерија ОД Рафинерија нафте Панчево
  • Огранак НИС ПЕТРОЛ Рафинерија ОД Рафинерија нафте Нови Сад
  • Огранак НИС ПЕТРОЛ Нафтагас промет Нови Сад

  Један од најважнијух сегмената здравог и испуњеног живота су спортске активности. Спорт зближава људе и спортом се треба бавити током целог живота, а у складу са својим интересовањем, опредељењем и животним добом. Спорт веома битно утиче на квалитет живота, а његово занемаривање због пословних и породичних обавеза може се негативно одразити на здравље, а самим тим и на извршење пословних обавеза. Улагање у спорт је улагање у превентиву која се вишеструко исплати сваком послодавцу који препозна његов значај, значај здравог живота, здравог радника и радника који као спортиста тежи ка победи, тј. постигнућу. Значај спорта у НИС а.д. препознали су одговорни, пре свега пословодство, али и синдикат који анимирањем запослених предњачи у организацији и окупљању радника за бављење спортом, а самим тим и развијање њихових личних интересовања за спорт и спортску рекреацију. Запослени се спортом баве кроз низ организованих сегмената спорта, како на нивоу својих организационих делова, тако и на нивоу огранака, а и на нивоу компаније кроз учешће у бројним спортским активностима и такмичењима где исти постижу запажене резултате, како у индивидуалним тако и у колективним спортовима.

  Круна четворогодишњих такмичења радника у Војводини је Олимпијада која је одржана у АДИ од 04. до 08.07.2007. године (IX СОРВ) на којој су боје НИС а.д. и делова ове команије, а самим тим и зона из којих наступају бранило 250 радника који су се на исту пласирали такмичећи се у претходном четворогодишњем циклусу.

  Пословодсво НИС а.д. на челу са Генералним директором НИС а.д. мр. Срђаном Бошњаковићем и Јединствене синдикалне организације на чијем су челу председници Горан Такић и Миленко Недић, препознали су значај ове манифестације и омогућили истима да на овој значајној манифестацији учествују, буду адекватно спортски опремљени и бораве у Општини АДА, која је смештена у средишњем делу Источне Бачке, на десној обали реке Тисе.

  Наглашавам и основно гесло олимпијског покрета «altuis, vitius, fortius... - брже, боље, јаче...» тј. резултати су важни али на Олимијади радника Војводине важнији су били пријатељство, другарство и радничка солидарност, а победила је позитивна енергија која се свуда осећала.

  Девета Олимпијада радника Војводине - Ада 2007. свечано је отворена у среду 04.07.2007 године уз присуство великог броја спортиста и спортских радника, које ни киша није могла омести, а отворио ју је Председник Покраинског извршног већа мр Бојан Пајтић и Председник Олимписког комитета 9. СОРВ Др Милорад Мијатовић уз присуство министара из Владе Србије др Предрага Бубала и Снежане Марковић Самарџић који су се обратили учесницима. У име домаћина спортистима се обратио и Председник општине Ада - Ирмењи Ференц.
  Покровитељ 9. СОРВ је Извршно веће Војводине.

  Уз интонирање Српске химне «Боже правде» и Олимпијске химне, заставу Републике Србије и 9. СОРВ на јарбол су подигли Зита Галиц и Арпад Штербик, познати врхунски спортисти овог краја.

  На 9. СОРВ учествовале су Зоне: Бачка Паланка, Нови Сад, Срем, Средњи Банат, Суботица, Панчево, Потисје и град домаћин Ада.

  На овом такмичењу учествовало је око 2000 спортиста који су поред спортских борби присуствовали и богатом културно забавном програму који је за њих припремио изузетно љубазан домаћин.

  НИС а.д. је на 9. СОРВ био представљен спортистима својих огранака и делова који су поред тога што су се борили за Компанију из које долазе, наступали и за Зону из које су се пласирали па је тако:
  • Огранак НИС Нафтагас наступао за зону Нови Сад и зону Средњи Банат,
  • Огранак НИС Петрол Рафинерија - ОД Рафинерија нафте Панчево зона Панчево,
  • Огранак НИС Петрол Рафинерија - ОД Рафинерија нафте Нови Сад зона Нови Сад,
  • НИС Петрол Нафтагас промет Нови Сад зона Нови Сад.

   

  Укупно око 250 спортиста у појединачним и колективним спортовима.

  РЕЗУЛТАТИ НИС а.д.

  • Пикадо мушкарци појединачно: III место Фабијан Дарјан НИС РНП, IV место Лацко Рудолф НИС РНП
  • Стрељаштво екипно мушкарци: II место НИС Рафинерија нафте Панчево, VII место НИС РНС
  • 50м краул мушкарци до 35 година: Чеке Роберт НИС Нафтагас Кикинда I место
  • 50м леђно мушкарци до 35 година: Вучуровић Данило НИС НАП Нови Сад I место
  • 50м краул мушкарци преко 35 година: Тодоровић Саша НИС РНС Нови Сад I место
  • 50м краул преко 35 година Милованов Ђура: НИС Нафтагас Кикинда II место
  • Штафета 4x50м краул мушкарци до 35 година: НИС Нафтагас Кикинда I место
  • Надвлачење конопца жене: III место НИС НАП Нови Сад
  • Стрељаштво жене екипно: I место НИС Рафинерија нафте Панчево
  • Маратон 5км преко 40 година жене: IV место Бједић Десанка НИС Нафтагас промет Нови Сад
  • Стони тенис мушкарци појединачно: III место Драгишић Бора НИС Рафинерија нафте Нови Сад
  • Стрељаштво жене појединачно: II место Рис Бранкица НИС Нафтагас промет Нови Сад
  • Куглање мушкарци појединачно: I место Пејчић Синиша НИС Рафинерија нафте Нови Сад, II место Лацко Рудолф НИС Рафинерија нафте Панчево
  • Шах појединачно мушкарци: I место Торбица Милош НИС Нафтагас Нови Сад, II место Баста Предраг НИС Рафинерија нафте Панчево
  • Шах екипно мушкарци: II место НИС Нафтагас Нови Сад
  • Стони тенис мушкарци екипно: I место НИС Рафинерија нафте Нови Сад
  • Стрељаштво мушкарци појединачно: III место Крњачки Драган НИС Рафинерија нафте Панчево
  • Тенис мушкарци до 40 година: II место Дубајић Дејан НИС Рафинерија нафте Нови Сад
  • Тенис мушкарци преко 40 година: Остојић Милорад VI место НИС Рафинерија нафте Нови Сад
  • Стони тенис жене екипно: IV место НИС Нафтагас Кикинда
  • Одбојка жене екипно: IV место НИС Нафтагас Кикинда
  • Фудбал мушкарци екипно (велики): I место НИС Рафинерија нафте Панчево
  • Надвлачење конопца мушкарци: III место НИС Нафтагас Нови Сад
  • Одбојка екипно мушкарци: I место НИС Рафинерија нафте Нови Сад, III место НИС Нафтагас Зрењанин
  • Рукомет екипно мушкарци: II место НИС Нафтагас Зрењанин
  • Пецање мушкарци: II место Јеремић Бранислав НИС РНП
  • Маратон мушкарци до 40 година: III место Степанов Небојша НИС РНП
  • Пливање жене: III место Нада Узелац НАП, II место Совиљ Марија НАП
  • Штафета мушки: II место

  УКУПНО НИС а.д. (29 медаља):

  • ЗЛАТНИХ МЕДАЉА: 10 (ДЕСЕТ)
  • СРЕБРНИХ МЕДАЉА: 12 (ДВАНАЕСТ)
  • БРОНЗАНИХ МЕДАЉА: 6 (ШЕСТ) 

  ПО ОРГАНИЗАЦИЈАМА:

  • НИС РНС: 4 златне и 1 бронзана медаља (укупно 5)
  • НИС НАФТАГАС: 3 златне, 3 сребрне и 2 бронзане медаље (укупно 8)
  • НИС РНП: 2 златне, 5 сребрних и 3 бронзане медаље (укупно 10)
  • НИС НАП: 1 златна, 4 сребрне и 1 бронзана медаља (укупно 6)

  ЧЛАНОВИ ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА 9. СОРВ ОДЛУЧИЛИ СУ У ТРЕЋЕМ КРУГУ ГЛАСАЊА ДА ЈЕ СЛЕДЕЋИ ДОМАЋИН ЈУБИЛАРНЕ 10. ОЛИМПИЈАДЕ РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА.

  Наши спортисти у току Олимпијаде користили су воду Јазак са којом их је снабдео НИС Нафтагас.

  На крају je специјални жири прогласио мис и мистера 9. СОРВ!

  Радник и спортиста НИС Рафинерија нафте Нови Сад - Бора Драгишић који се такмичио у стоном тенису проглашен је за мистера Олимпијаде што је још једно признање радницима и спортистима НИС а.д. за спортско и фер понашање и заступање своје команије на високом нивоу који и заслужује наша Компанија.

  Техничку организацију делова НИС а.д. и спортиста вршили су Михајло Драгићевић, Кравић Никола за НИС Нафтагас, Чоканица Сава НИС НАП, Станковић Дејан, Ковачевић Славко НИС РНП и Ђурић Предраг и Рајко Пауновић НИС РНС.

  Известилац:
  dipl.ecc Рајко Пауновић
  Повереник за спорт и рекреацију радника НИС а.д.

 • РУКОВОДСТВО И СИНДИКАТ И ДАЉЕ БЕЗ ДОГОВОРА ОКО ПОВЕЋАЊА КОЕФИЦИЈЕНАТА ЗА ПОЈЕДИНЕ ПОСЛОВЕ

  ЗА СВЕ, ИЛИ НИКОГ

  Иста мета, исто одстојање! Овако би се најкраће могла описати, већ неколико пута поновљена ситуација у којој руководство Компаније тражи синдикалну сагласност ради корекције коефицијената за поједине послове, а представници репрезентативних синдиката се томе енергично противе и упорно захтевају да се изврши систематизација и вредновање свих, а не појединачних послова.

  Последњи пут је запело када је су представници послодавца НИС а.д. на састанку са представницима репрезентативних синдиката, које су предводили Горан Такић и Миленко Недић (Нови Сад, 19. јун), затражили да се утврде коефицијенти за стручно администартивне послове у кабинету генералног директора НИС а.д. и у новоформираној служби набавке роба и услуга НИС Петрола.

  Уз оцену да је досадашњи став репрезентативних синдиката био блокирајући и да спречава успостављање нове и ефикасније пословне организације, представници руководства Компаније су посебно истакли да формирање ових организационих целина неће угрозити укупну масу за зараде, јер ће сваки извршилац који долази у нову целину „пренети“ свој коефицијент, тако да се неће прекршити одредбе важећег Колективног уговора. Показујући добру вољу за сарадњом, представници послодавца су спремни да за следећи састанак са заступницима репрезентативних синдиката доставе и списак са конкретним именима и припадајућим коефицијентима извршилаца који ће радити у новим организационим целинама. Како је истакнуто од стране послодавца, неспорно је да у новој организацији треба вредновати све послове. Посао иде у том правцу  и врло брзо за месец-два, Шел ће понудити глобалну организацију Компаније, што ће бити основа да у сарадњи са Економским институтом из Београда заједнички завршимо и извреднујемо све послове. До тада не би требало ометати неопходне организационе промене, које доприносе ефикаснијем раду предузећа.

  Представници репрезентативних синдиката су исказали спремност на сарадњу, али су опет нагласили да не могу одустати од принципијелног става да у новој организацији сви послови морају бити вредновани. Уколико се жели успех Компаније као целине, подразумева се да кроз ново вредновање послова нико не изгуби, а да највише добију они који највише доприносе. У протеклој години много је појединачних негативних примера у области расподеле. Ово од синдиката тражи максималну опрезност, јер укупна маса за зараде је ограничена и свако умањење ове масе је опасност од смањења зарада за већину запослених.

 • ПОНУДА НИС ТНГ ЗАПОСЛЕНИМА У НИС А.Д.
  ОБЕЗБЕЂЕНА ПРОДАЈА И УГРАДЊА АУТОГАСНИХ УРЕЂАЈА НА ОДЛОЖЕНО ПЛАЋАЊЕ

  У складу са Одлуком Управног одбора НИС а.д, огранак за производњу и промет течним нафтним гасом НИС ТНГ свим запосленима у НИС а.д. обезбедио је могућност куповине и уградње аутогасних уређаја у све типове возила на 6 месечних (12 полумесечних) рата.

 • ПОЗАЈМИЦА У АВГУСТУ

  Одбор Јединствене синдикалне организација НИС а.д. Нови Сад, након седнице, одржане 19.06.2007.године, упутио је захтев пословодству НИС а.д.  да се запосленима, у складу са чланом 63. Колективног уговора за НИС а.д, у августу месецу исплати зајам за набавку огрева, зимнице и ђачких уџбеника.
  Висина овог бескаматног кредита је просечна зарада у НИС а.д. (у овом тренутку је око 58.000,00 динара) и запослени ће га враћати путем административне забране у 10 месечних (20 полумесечних) рата.