logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 40 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

ЗАКЉУЧАК ЈСО НИС НАФТАГАСА О ТЕКСТУ ПРОТОКОЛА

Председништво Јединствене синдикалне организације НИС Нафтагас разматрало је текст Протокола заједничког заседања представника Послодавца и Репрезентативних синдиката и донело је следећи закључак...

ЈСО НИС Нафтагас је, у вези са тачком 1. дневног реда наведеног ПРОТОКОЛА од 04.05.2010. године, а о финансијском стању у компанији НИС а.д. - стала на становиште да се након што се Финансијски извештај за 2009. годину усвоји и донесе на седницама надлежних органа НИС а.д. (Управни одбор, Скупштина), информишу Репрезентативни синдикати, те заузму коначна мишљења и ставови.

У вези са тачком 2. дневног реда ПРОТОКОЛА – разматрање мера поводом оптимализације трошкова који се односе на запослене у 2010. години, а као нужна последица, предоченог финансијског стања Компаније, овај Синдикат признаје потребу оптимализације свих трошкова, као и Протокола побројаних у 2010. години, у складу са Социјалним програмом, одредбама истог, те важећим Законским одредбама и одредбама Колективног уговора – а о чему ће се све на принципијелним основама, овај Синдикат – усаглашавати са другим Репрезентативним синдикатом код Послодавца.