logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

Филтер
 • СПОРАЗУМ О ПРАВИМА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗАВИСНИМ ДРУШТВИМА НИС А.Д.

  У петак, 20. априла, генерални директор НИС-а, Кирил Кравченко и председници репрезентативних синдиката, Горан Такић и Миленко Недић, потписали су Споразум о преносу и задржавању стечених права запослених у зависним друштвима која су основана од стране НИС а.д. Нови Сад.

 • ЧЕСТИТАМО ВАМ 1. МАЈ, МЕЂУНАРОДНИ ПРАЗНИК РАДА

  Јединствена синдикална организација НИС а.д. својим члановима и пријатељима честита Међународни празник рада, уз жељу да напокон дође до позитивних помака и побољшања положаја радника.
  Борба за бољи положај и стандард радника уједно представља и борбу за бољу будућност свих нас, а посебно за бољи живот будућих генерација.

 • ПОНУДА ВОЈВОЂАНСКЕ БАНКЕ

  Погледајте понуду Војвођанске банке запосленима који су заинтересовани да превремено отплате стамбени кредит. Као и до сада, направљена је понуда за откуп станова која доликује статусу који радници компаније НИС уживају у Војвођанској банци. Понуда је детаљна, садржи све трошкове и калкулације са израчунатим ратама за износе кредита који су наведени.
 • ПРИХВАЋЕН АНЕКС КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА – ОЧУВАНА СТЕЧЕНА ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ

  После четворомесечних преговора између представника послодавца и репрезентативних синдиката око измена важећег Колективног уговора у вези чланова 40.  и 56, Одбор Јединствене синдикалне организације НИС а.д. на седници у Новом Саду 28. априла, прихватио је Aнекс који се односи на дефинисаање појма „просечна месечна зарада код послодавца“ и неке измене које се тичу исплате годишње премије запосленима.
 • РАДИО ЕМИСИЈЕ О АКЦИЈАМА НИС-А

  У периоду од 26. априла до 29. јуна Јединствена синдикална организација НИС а.д. ће реализовати серију од десет радио емисија које за циљ имају обавештавање акционара Нафтне индустрије Србије о актуелним збивањима у вези са акцијама НИС-а и свим могућностима које имају акционари.
  Емисије можете преузети у mp3 формату, кликом на датум емитовања при крају овог текста.
 • РАСПОРЕД ТЕРМИНА ЗА ВРЊАЧКУ БАЊУ, ИВАЊИЦУ И ВРДНИК

  Запослени који су заинтересовани за коришћење бања могу се пријавити својим синдикалним организацијама...
 • ПРОТЕСТ ЗАПОСЛЕНИХ У СРБИЈИ

  Због великог незадовољства запослених и грађана, које су изазвале најављене, а неусаглашене са синдикатима, мере Владе Републике Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије је, на седници одржаној 3. априла 2009. године, једногласно донело Одлуку о ступању у генерални штрајк и организовању протеста запослених у Републици Србији, који ће  бити одржан сутра 29. априла 2009. године, у Београду.
 • СОЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ ЈЕ САСТАВНИ ДЕО УГОВОРА О ПРОДАЈИ И КУПОВИНИ АКЦИЈА НИС-а

  У циљу објективног информисања свих запослених, на овај начин одговарамо на изнете неистине у Билтену бр. 53 ''Синдиката НИС а.д. Независност'' – у коме се тврди ''да Социјални програм за НИС а.д. не постоји''.

  Још једном истичемо да Социјални програм за НИС а.д. постоји и да је саставни део Уговора о продаји и куповини акција НИС а.д.

 • ОДРЖАНА ДРУГА РЕДОВНА СКУПШТИНА БУДУЋИХ АКЦИОНАРА НАФТНЕ ИНДУСТРИЈЕ СРБИЈЕ

  ЗАКОНСКИ РОК ЗА УПИС АКЦИЈА: 10. АВГУСТ ОВЕ ГОДИНЕ

  На Другој редовној Скупштини будућих акционара Нафтне индустрије Србије, одржаној 4. априла, у Београду у Сава центру, усвојена је Декларација у којој се каже да запослени и бивши запослени НИС-а захтевају од Владе Републике Србије да изврши своју обавезу и пренесе акције  на садашње и бивше раднике овог колектива. Такође се захтева да се не умањује учешће радника и пензионера НИС-а у капиталу и вредности акција, а од Владе се тражи да буде правична, да поштује закон и да вредност капитала буде једнака за све. Поднесен је и захтев да се више не одуговлачи са преносом акција и тако манипулише са умањењем њихове вредности на курсним разликама. Од Владе Републике Србије се очекује да све ово учини транспарентно.

 • 4. АПРИЛ - ДАН СЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ РАФИНЕРЦЕ ЗА ВРЕМЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА

  Паљењем свећа и полагањем венаца на месту погибије Мирка Дмитровића, Душана Богосављева и Дејана Бојковића и ове године 4. априла, десети пут, чланови породица погинулих радника, запослени и руководство, одали су пошту погинулим рафинерцима за време Нато агресије на нашу земљу 1999. године.

 • СА СКУПШТИНЕ БУДУЋИХ АКЦИОНАРА НИС-А

  На Скупштини удружења будућих акционара НИС – Нафтна индустрија Србије, одржаној у Београду, 04.04.2009. године, Удружење и Јединствена синдикална организација НИС а.д. Нови Сад заједнички утврђују
   
  З А Х Т Е В Е
   
  Будућих акционара нафтне индустрије, запослених и бивших запослених у НИС-у за чије остварење ће се заједнички борити.

 • ОДРЖАНА СКУПШТИНА ОДБОРА СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ СВИХ ДЕЛОВА НИС-а

  ЈЕДНОГЛАСНО ЗА - ОТПИС ПОЗАЈМИЦЕ, ЈЕДНОКРАТНО ПОВЕЋАЊЕ ЗАРАДА ОД 15 ПОСТО ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ И СТИМУЛАТИВНО НАГРАЂИВАЊЕ

  Сумирајући закључке и дискусије на Скупштини одбора синдикалних организација репрезентативних синдиката, који окупљају преко 95 посто запослених у Нафтној индустрији Србије, извештај би се могао поделити у два дела. У првом, који је био непосредан повод за овај скуп, одржан 31. марта у Београду, једногласно су потврђени досадашњи синдикални резултати у преговорима са представницима новог већинског власника. Реч је, наравно, о отпису позајмице, једнократном априлском повећању зарада и стимулативном награђивању од маја ове године. Конкретни закључци са овог скупа гласе...

 • САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

  ЈСО НИС А.Д. НОВИ САД

  О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

  Обавештавају се запослени НИС а.д. да Савез самосталних синдиката Србије организује синдикални протест 01.05.2008. године у 12.00 часова у Београду на Тргу Николе Пашића.

  Основни разлози за синдикални протест:

  1. Веће зараде
  2. Веће пензије
  3. Брже запошљавање
  4. Трошкови живота
  5. Социјални дијалог
  6. Колективни уговор и поштовање права из Колективног уговора

  Позивамо чланове Председништва и Одбора синдикалних организација, чланове Секретаријата синдикалних подружница, све запослене НИС а.д, колеге и пријатеље синдиката НИС а.д. Да 01.05.2008. године у 12.00 часова, доласком на Трг Николе Пашића, дају подршку и учествују у синдикалном протесту.

 • УПУЋЕН ЗАХТЕВ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ЦЕНА ЗА ЛЕТОВАЊЕ
  ПРЕДЛОЖЕНЕ ЦЕНЕ ЗА ЛЕТОВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ

  Репрезентативни синдикати НИС а.д. Нови Сад предложили су генералном директору НИС а.д. да за запослене и чланове њихових породица утврди следеће цене за објекте на црногорском приморју, односно за Хотел „Бечићи“ у Бечићима и Апартмане у Буљарицама:

 • На иницијативу ЈСО НИС а.д. заказана је а 18.04.2008. године и одржана ванредна седница Скупштине НИС а.д. Нови Сад, на којој је усвојен захтев синдиката да се остварена добит НИС а.д. за период 01.01. до 31.12.2007. године (13. плата) исплати запосленима у уторак 22. априла 2008.године.