logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 24 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

СОЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ ЈЕ САСТАВНИ ДЕО УГОВОРА О ПРОДАЈИ И КУПОВИНИ АКЦИЈА НИС-а

У циљу објективног информисања свих запослених, на овај начин одговарамо на изнете неистине у Билтену бр. 53 ''Синдиката НИС а.д. Независност'' – у коме се тврди ''да Социјални програм за НИС а.д. не постоји''.

Још једном истичемо да Социјални програм за НИС а.д. постоји и да је саставни део Уговора о продаји и куповини акција НИС а.д.

Наиме, свако може – на сајту Владе Републике Србије, или на сајту Јединствене синдикалне организације НИС а.д. – да прочита Уговор о продаји и куповини акција НИС а.д., са свим прилозима који су његови саставни делови, а међу њима су и Социјални програм за НИС а.д. и Колективни уговор за НИС а.д. Такође, Јединствена синдикална организација НИС а.д. има и копију оригиналног потписаног Уговора са свим прилозима, који су судски оверени.

У Уговору је јасно утврђено и које су ставке из Социјалног програма основ за раскид истог, уколико се прекрше.

Ми нећемо никога да варамо – ни улепшавањем стварности, али ни прeношењем дезинформација и неистина, као што је то урадио ''Синдикат НИС а.д. Независност'' у свом Билтену. Очигледно је да представници ''Синдиката НИС а.д. Независност'' имају намеру да унесу забуну и немир међу запослене, сматрајући да у тако ''замућеној води'' могу да улове нешто за себе, када већ на легалан начин не могу да стекну репрезентативност.

Такав поступак је некоректан и никоме неће донети добро.

Сигурни смо да је најважније да управо сада унапредимо комуникацију и да сви запослени и све синдикалне организације покажу јединство и толеранцију – јер нам нико други неће помоћи у овим тешким временима, када ћемо се сви суочити са организационим и другим променама.

Наш циљ је да се сачувају радна места и зараде, и позивамо све који схватају реалност,  да не подлежу неистинама, и да се заједно изборимо за наша права, у фирми коју смо деценијама заједно градили.