logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 35 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА "ДЕВОЈКА КОЈА ВОЛИ ЖИВОТ"DarjaKosticSmall.jpg

Драги људи,
желимо да Вас упознамо са Девојком Која Воли Живот, Дарјом Костић. Она је ћерка, тетка, двадесетосмогодишња девојка, пријатељ, бивши карловачки ђак, професор енглеског језика, члан фламенко групе, сјајна плетиља,... и тежак бубрежни болесник. Овај последљи идентитет представља сенку која се надвила над њену младост.

Дарја је радила као наставник у школи само годину дана, али је нажалост болест спречила њен даљи рад и саада је у инвалидској пензији.

2006. године сазнала је да болује од хроничне бубрежне болести. Лекари су покушали да зауставе болест лековима, међутим, њено стање је почело прогресивно да се погоршава. У марту 2008. године Дарја је морала да крене на дијализу. Сада она мора да обавља дијализу свакодневно, четири пута на дан.

Једина Дарјина нада је пут за Русију где се може извршити трансплантација, којом би јој било враћено здравље. Трошкови операције, пута и боравка у Москви износе 70.000 евра. Тај новац она нема и због тога се обраћамо свим људима који су ради и који су у могућности да јој помогну. Искрено говорећи, у овом тренутку све Дарјине наде, наде њене породице и пријатеља окренуте су Вама и Вашој великодушности.

Покренута је акција која носи назив "Девојка која воли живот", а започела је средином марта 2010. године и до сада се већ доста добрих људи укључило да помогне. Акција је и медијски попраћена, на три националне телевизије: на РТС1, у емисији Мире Адање-Полак, на РТВ2 у емисији Данице Аћимовић, као и на РТВ Пинк у Националном дневнику и у емисији Јелене Бачић-Алимпић. Одржано је неколико хуманитарних позоришних представа, као и неколико мањих хуманитарних концерата, а у плану су и сличне акције које би требало да се реализују у блиској будућности.

Овде можете погледати фејсбук групу о поменутој акцији која има преко 11.000 чланова:

http://www.facebook.com/group.php?gid=359120034513

Овде можете погледати интернет сајт о акцији "Девојка која воли живот":

http://www.devojkakojavolizivot.info

А овде можете погледати интернет сајт о трансплантацији и завештању органа, који има за циљ подизање свести о важности донирања органа, а који је направила сама Дарја Костић уз помоћ својих драгих пријатеља:

http://www.srbijazatransplantaciju.com

Овим изражавамо своју најдубљу молбу да, у границама Ваших моћи, изађете у сусрет и помогнете Дарји у њеном оздрављењу. Били би Вам на томе неизмерно захвални.

Уколико имате неки савет, неку идеју или препоруку за организацију додатних акција за помоћ Дарји, и они су, такође, добродошли. Ово је акција која може укључити и Вашу креативност.

Број рачуна за ваше донације:


За шалтерску уплату у Банци Интеса:
5510200024164

За уплату преко опште уплатнице (у било којој банци или пошти):
160-5510200024164-40

За уплате правних лица:
160-1-73 са позивом на број: 5510200024164

Прималац:
Дарја Костић
Футошки пут 38
Нови Сад