logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 20 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

ПОШТОВАЊЕ ЧЛАНА 46 И 47 КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА ЗА НИС А.Д.

Јединствена синдикална организација НИС а.д. Нови Сад упутила је генералном директору Кирилу Кравченко захтев за поштовање чланова 46. и 47. Колективног уговора.

На основу члана 46. Колективног уговора за НИС а.д. доноси се Посебан акт о радном учинку на који репрезентативни Синдикати дају сагласност. Наведеним актом ближе се одређују услови, динамика, начин мерења радног учинка као и правила награђивања за остварени радни учинак.

Репрезентативни синдикати разматрали су предлог Стандарда за квартални и годишњи бонус за запослене и доставили своје примедбе на текст (допис 30-213/11 од 23.12.2011.г.).

Пошто је у међувремену наведени Стандард усвојен, без разматрања примедби достављених од стране Синдиката и без сагласности Синдиката, предлажемо Вам да се примена Стандарда одложи док се наведене примедбе не размотре и постигне сагласност.

Надамо се да ћете као друштвено и социјално одговорна компанија, која поштује Колективни уговор и Синдикате, предузети све мере и овај проблем решити у складу са наведеним актом.