logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 22 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СТАМБЕНЕ КРЕДИТЕ
 
Oдлуком Генералног Директора НИС а.д. бр. 01/11/369 од дана 20.04.2012. године расписан је конкурс за доделу субвенција за стамбене кредите.

Конкурс ће бити отворен 30 дана, од 28. априла до 28. маја 2012. године и на њему могу учествовати сви запослени који испуњавају следеће услове...

  • да је запослен на неодређено време у НИС а.д.;
  • да решава стамбену потребу у месту запослења односно месту које је у близини места запослења из кога се може редовним средствима јавног саобраћаја свакодневно уредно долазити на посао и враћати са посла;
  • да запосленом није, у претходних годину дана од дана објављивања Конкурса, изречена једна од мера за повреду радне обавезе/непоштовање радне дисциплине у складу са Законом о раду и Колективним уговором за НИС а.д. Нови Сад (упозорење или привремено удаљење са рада, без накнаде зараде, у трајању од 1-3 радна дана);
    • да има сагласност Извршног директора блока/ ЗГД директора функције/директора функције којој припада;

Формулар за пријаву запослени могу преузети овде или у просторијама Стамбеног центра и то:

  • Стамбени центар Нови Сад – 5. спрат, крило Ц, канц. 79,тел: 021/481 3805;( радно време  12-14)
  • Стамбени центар Београд- 7. спрат, канцеларија 742, тел: 011/222 9741.( радно време среда- петак од 08 до 16 часова)

Све информације везане за Конкурс за доделу погодности за добијање стамбених кредита запослени могу добити и електронским путем, преко е-маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..">Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Попуњене захтеве запослени предају на писарници ПЦ Нови Сад и ПЦ Београд.

НИС је почетком 2012. године усвојио Стандард друштва о додели субвенција за стамбене кредите запослених у НИС а.д. Намера послодавца је да својим запосленима омогући повољније услове коришћења стамбених кредита код пословних банака уз субвенције у зависности од  категорије запослених, односно да ли запослени који конкуришу за субвенцију за стамбени кредит спадају у категорију „млади стручњаци“, „кључни кадрови“, ‘’менаџери“ или „остали запослени“.

НАПОМЕНА: Уколико запослени не испуњавају све од наведених услова њихове пријаве неће бити узете у разматрање. Оперативна стамбена комисија ће у складу с одредбама Општег Стандарда Друштва кандидате рангирати у складу са бројем бодова у  четири категорије.

ИНФОРМАЦИЈА О ПОСЛОВНИМ БАНКАМА:

КАТЕГОРИЈА од I до  III
НИС а.д. је потписао уговор са Уникредит банк а.д. Београд, преко које ће се реализовати субвенције за стамбене кредите за све категорије запослених и то за:
стамбено кредитирање (за куповину стамбених објеката) запослених НИС а.д. од стране „UniCredit Bank Srbija a.d.“ са делимичним учешћем НИС а.д. у субвенционисању својих запослених по овим стамбеним кредитима (категорије запослених: ''млади стручњаци'', ''кључни кадрови'' и ''менаџери'') и

КАТЕГОРИЈА IV
стамбено кредитирање (за куповину стамбених објеката) запослених НИС а.д. од стране „UniCredit Bank Srbija a.d.“ без учешћа НИС а.д. (НИС а.д. обезбеђује само повољније услове кредитирања код Банке) у субвенционисању својих запослених по овим стамбеним кредитима (категорија ''остали запослени''). 
На основу тога, 24.02.2012.године je између „UniCredit Bank Srbija a.d.“ и „NIS a.d. Novi Sad“ закључен Уговор о сарадњи којим су прецизирани међусобни односи између уговорних страна, а у вези са одобравањем стамбених кредита за куповину стамбених објеката за запослене НИС а.д.
Услови кредитирања, како за субвенционисане категорије, тако и за категорију ''остали запослени', по банкама које су НИСу одобриле посебне услове, дати су у наставку:
tabelaKrediti

Такође, изабрана је и осигуравајућа компанија (Делта Генерали) која ће пружати услуге животног осигурања запослених који се определе за решавање стамбеног питања путем реализације субвенционисаних стамбених кредита.