ПРЕСТАТИ СА ПРИТИСЦИМА НА ЗАПОСЛЕНЕ

Дана 29.03.2013. године одржана је проширена седница Синдиката у Блоку Промет, на којој је поред чланова Одбора из блока Промет било присутно и више од 250 запослених из Дирекције малопродаје.

Такође, састанку су присуствовали и Вељко Жунић, председник Синдиката РНП, Миленко Недић, председник ЈСО НИС-Нафтагас и Љиљана Танасковић, потредседник ЈСО НИС-Нафтагас.
 
Присуствовали су и представници Послодавца: извршни директор Промета, Александер Маланин и директор Функције за ПР, Светлана Вичерова.

Разлог ванредне проширене седнице Синдиката је огромно незадовољство запослених у Дирекцији малопродаје због дописа који је упућен електронском поштом од стране директора дирекције Надежде Коробејникове, где је остављен рок запосленима да се, преко локалних и регионалних менаџера, у року од седам дана изјасне за неку од опција да напусте Компанију.

ЗАКЉУЧЦИ:

  • захтева се повлачење дописа који је упућен на све бензинске станице и да се зауставе притисци према запосленима да напусте Компанију;
  • запослени су упознали извршног директора Промета са притисцима којима су били изложени претходних дана од стране појединих менаџера и тражи се њихова одговорност;
  • с обзиром да ће се у новој организационој структури од маја месеца укинути радна места точиоца, сагледати могућност да се исти распореде на радна места касира, уколико су обављали тај посао. Уколико неко жели ДОБРОВОЉНО да напусти Компанију уз отпремнину то може да уради,  или да пређе да ради преко лизинга уз отпремнину са јасно дефинисаним условима рада, а без да се на запослене врши притисак од стране локалних и регионалних менаџера да напусте НИС.
  • сва остала радна места у Дирекцији малопродаје остају  у систематизацији до 01.07.2013.године, до када ће се размотрити КОДО систем- давање бензиских станица у дилерство запосленима – или неки други вид организације, о чему ће запослени бити благовремено информисани и остављен нормалан рок да сагледају неку од опција која се нуди;
  • запослени да доставе све случајеве  притисака или злостављања на раду  од стране руководилаца, са конкретним именима и поступцима, представницима Синдиката или извршном директору Промета;
  • Колективни уговор за НИС а.д. је општи акт Компаније потписан је од стране председника репрезентативних Синдиката и генералног директора, и треба да га се придржавају сви запослени – и менаџери и радници, а свако кршење или злоупотреба да се санкционише.