БЕСПЛАТНО ЛЕЧЕЊЕ ОБОЛЕЛИХ ОД ДИЈАБЕТЕСА

Специјална болница “Меркур” као НАЦИОНАЛНИ ЕДУКАЦИОНИ ЦЕНТАР ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДИЈАБЕТЕСА спроводи програм продужене рехабилитације који подразумева да сви грађани Републике Србије старији од 18 година, који су на инсулинској терапији, имају право на ПОТПУНО БЕСПЛАТНО ЛЕЧЕЊЕ у “Меркур-у” у Врњачкој Бањи на сваке четири године. Програм траје 10 дана и финансира га Републички фонд за здравствено осигурање.

У току десетодневног боравка, а све у циљу спречавања компликација, оболели од дијабетеса добијају: смештај и исхрану, лекарске прегледе, balneo терапију, ЕКГ (по потреби), лабораторијске анализе, целодневни профил гликемије (9x24h) и HbA1c, предавања у оквиру “Школе за оболеле од дијабетеса”.

Специјална болница “Меркур” ове године слави јубилеј: 70 година постојања, и исто толико година бриге о свим својим гостима и грађанима и том смислу замолили су нас да им помогнемо у подизању свести у свом окружењу и информишемо запослене, како бисмо овом заједничком акцијом учинили корак више у борби против ове болести и усмерили обелеле од дијабетеса на овај програм превенције, едукације и продужене рахабилитације која им је неопходна, а све у циљу побољшања и унапређења квалитета њиховог живота.

Овде можете преузети материјал у електронској форми у коме се можете информисати о врло једноставној процедури за остваривање права на бесплатно лечење у “Мекуру”.