У понедељак, 24.02.2020.године Пословном центру НИС-а у Београду потписан је нови Колективни уговор који ће се у НИС-у примењивати наредне три године.
Уговор су потписали Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, и Горан Такић, председник Јединствене синдикалне организације (ЈСО).

Чланови преговарачких тимова су се сложили да су преговори протекли успешно, истакавши да НИС мора да буде конкурентан не само с позиције бизниса, већ и с позиције услова за рад које пружа својим запосленима. Потписивањем новог Колективног уговора, наша Компанија је на корак ближе остварењу једног од својих циљева – да постане најпожељнији послодавац у Србији.

Горан Такић је изразио задовољство поводом усвајања Колективног уговора: “Након интензивних преговора усагласили смо нови Колективни уговор. Задовољан сам јер су преговарачки тимови имали много предлога за измене, али смо конструктивним разматрањем сваког члана дошли до задовољавајућег решења за обе стране.
Мислим да ће и запослени бити задовољни, јер добијају стабилност и сигурност у наредне три године, с обзиром да наш Колективни уговор нуди много веће бенефите у односу на Закон о раду. Преостаје нам још да испреговарамо и колективне уговоре за зависна друштва“

“Желим да честитам учесницима успешан завршетак преговора. Сваку компанију чине првенствено људи и зато је однос са синдикатима за нас веома важан. Велику пажњу посвећујемо жељама које износе синдикати, трудимо се да им изађемо у сусрет и да њихова интересовања одбранимо пред нашим акционарима. Ова година је за нашу компанију веома важна. Усвојен је нови Закон о агенцијском запошљавању, очекује нас почетак рада „Дубоке прераде“ и ТЕ-ТО Панчева – много пројеката у којима ће нам бити потребни нови запослени са новим квалификацијама. Зато ми је драго што данас потписујемо нови Колективни уговор који је и даље најбољи у Србији и региону“ – рекао је Кирил Тјурдењев.

Према речима Алисе Евсине, HR директора НИС-а, успешан завршетак преговора доказује партнерство НИС-а као послодавца и Синдиката, као и њихову обострану жељу да истовремено имамо и најбољи Колективни уговор и ефикасну Компанију.

„Обзиром да је у току процес усклађивања рада Компаније са новим Законом о агенцијском запошљавању, као и да је Компанија суочена са већим издацима, поносна сам што смо задржали исту вредност коју Колективни уговор пружа нашим запосленима, јер ће се она односити и на све запослене који ће од 1. марта бити запослени у НИС а.д. Нови Сад. У 2019. години радили смо анкетирање запослених на тему бенефита које им НИС пружа. Анализу ове анкете активно смо користили у преговорима, тако да је вредност Колективног уговора остала иста, а урађене су измене које у фокус стављају запослене на терену и социјално угрожене категорије. На пример, солидарна помоћ биће исплаћивана свим запосленима који су на боловању дуже од 60 дана и који болују од тежих болести. Тим је радио ефикасно и колегијално, и верујем да смо нашли најбоље решење за све“ изјавила је Алиса Евсина.
Нови Колективни уговор ступиће на снагу 3. марта ове године.

Сви чланови Јединствене синдикалне организације НИС а.д. Нови Сад добиће свој примерак Колективног уговора од свог представника синдиката.