ПРЕВЕНТИВНИ ОПОРАВАK ЗАПОСЛЕНИХ

Обавештавамо вас да се и ове године наставља са активностима анкетирања запослених за превентивни опоравак. Поступак анкетирања се обавља у циљу планирања континуитета пословања од стране руководиоца и добијања сагласности запосленог да жели да користи ову могућност.

Превентивни опоравак организује се у Врњачкој Бањи, Јунаковић, Ивањици и Тари.
У Врњачкој Бањи (Хотел Меркур) и Специјалној болници Бања Јунаковић омогућен је опоравак са лекарским прегледом.
Превентивни опоравак у Бањи Ивањица (Хотел Парк) и на Тари (Војна установа Тара), предвиђен је без лекарског прегледа и у својству је ваздушне бање.

  • Прва смена предвиђена је за 16.02.2020.године.
  • Превентивни опоравак у трајању од 7 дана (5 радних дана + 2 дана викенда) организује се за све запослене који су у сталном радном односу.
  • Смештај је у двокреветним или трокреветним собама.
  • Запосленом који је упућен на организовани превентивни опоравак се одобрава плаћено одсуство.
  • Запослени који имају неку медицинску дијагнозу треба са својим изабраним лекаром да констатују и потврде да ли је бања индикована или контраиндикована за њихово здравствено стање из разлога што сврха упућивања у бању није опоравак и лечење већ превентива.
  • Непосредни руководилац, уз образложење, може доставити измене у распореду запослених Kомисији за превентивни опоравак, најкасније 10 дана пре дана предвиђеног за одлазак на превентивни опоравак.
  • За неоправдано отказивање, у року краћем од 10 дана од дана предвиђеног за одлазак, запослени сноси трошкове превентивног опоравка.
  • Запосленима којима буде одобрен опоравак, од стране Kомисије за превентивни оправак, поред трошкова смештаја и исхране, биће рефундирани трошкови аутобуског превоза. Kомпанија ће по потреби, а у складу са одлукама комисије, организовати превоз на превентивни опоравак са поласцима из Новог Сада, Зрењанина, Панчева и Београда.

Заинтересовани запослени, могу се пријавити код својих руководиоца за превентивни опоравак најкасније до 10.02.2020, где ће се изјаснити о Бањи и термину који желе.