Први мај, Међународни празник рада, данас се обележава широм света.

Радници у Србији дочекали су овај празник у својим домовима, због ванредног стања и полицијског часа.

Ове године, по први пут у историји, изостају синдикална окупљања и првомајски уранак, а солидарност се изражава физичким дистанцирањем. Сви су на овај начин, показали огромну дозу одговорности према себи и другима и сви постављају питање шта ће бити када пандемија прође.

Иако глобална криза изазвана ширењем корона вируса и даље траје, до сада се могло видети да радници представљају темељ друштва, и да као такви морају бити приоритет у свим областима. Схватило се да је Радник најважнији… и када треба сачувати здравље, и када треба отићи у продавницу, или створити намирнице или лекове, огрев… зато је најважније сачувати радна места и плате… и зато је битно да сваки рад мора бити једнако цењен и да улагање у радника буде најважније питање будућности.

Јединствена синдикална организација НИС а.д. свим члановима, колегама и радницима честита Први мај и поручује да ће у наредном периоду јединство и солидарност међу радницима бити потребнији више него икада, како би се смањила неизвесност и забринутост и како би се изборили бољи услови рада, већа социјална одговорност и још квалитетнија безбедност на раду и заштита здравља.

2019-1-maj