ПОЗИВ НА СКУП ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 1. МАЈА

Председништво Савеза самосталних синдиката Србије на седници 02.03.2015. године донело је Одлуку да се овогодишњи Међународни празник рада обележи окупљањем у Београду. Одлуку је потврдило Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници одржаној 18.03.2015. године.

Организовањем скупа желимо да искажемо незадовољство због незавидног стања у друштву, катастрофалног материјалног положаја и егзистенцијалне угрожености запослених, све већег сиромаштва и социјалног безнађа пензионера и одсуства перспективе за незапослене и младе.

Позивамо вас да се, са својим члановима, одазовете позиву како би јединством и масовношћу показали да смо једина брана урушавању радничких права.

Окупимо се у што већем броју како би исказали незадовољство и упутили поруку о снази и способности синдиката да заштити интересе свог чланства и основна права запослених.

Скуп ће бити одржан 1. маја 2015. године у Београду, на Тргу Николе Пашића. Окупљање учесника је од 10:00 часова, а почетак у 11:00 часова.

На скупу ће бити прочитан Првомајски проглас а, затим, организована шетња до Трга Славија, где ће бити положено цвеће на споменик Димитрија Туцовића, након чега се скуп завршава.